Alla inlägg under mars 2009

Av Peter Johansson - 21 mars 2009 08:24

Äntligen har min kära beställning hittat upp till de östra delarna av Medelpad. Något förvånad blev jag dock när jag kom hem från jobbet igår och ställde frågan om mina frön hade dykt upp. Japp de ligger på bänken fick jag snabbt till svar.


Med bestämt ryck i tejpen slet jag upp förpackningen och där låg dom.

 

Inte så många sorter, men jag måste säga att det var väldigt fina påsar och till helt rätt pris. Jag har fått hårda förmaningar att inte plantera så mycket detta år, utan pröva mig fram vad som fungerar och inte fungerar hos oss.




Av Peter Johansson - 20 mars 2009 05:41

Ja alldeles för tidigt, borde ha sovit några timmar till. Det är tur att helgen närmar sig med stormsteg. Till helgen är det dags för omplantering igen, denna gång är det tomaterna och purjolöken som bör få ny jord. Jag tror att jag måste ställa en fråga på Odla.nu. Om hur man gör med purjolöken, det känns mer som att den bara håller på bli ett snöre för oss.





Av Peter Johansson - 19 mars 2009 05:43

AJAJAJ


Döm av min förvåning när jag såg den ena pumpan (vi kallar den B) när jag kom hem från jobet igår. Den hade givit upp, totalt, bara lagt sig åt sidan som en stor förlorare.Jag vet inte vad det kan ha gjort att den givit upp så plötsligt. Kan pumpa A ha psykat och mobbat B så att den till slut bara gav upp. B har ju varit mindre hela livet och det kanske sätter sina spår.

 




Av Peter Johansson - 17 mars 2009 09:52

Vaknade strax efter åtta av ett stort leende och två blåaögon. Aningen trötta och febriga, men väldigt fina. Han verkar på bättre humör idag den lille, matchen tog inte så hårt på honom igår. Han har gjort vad han har kunnat, han sov till och med i Timrå-tröja inatt.

 


Nu är det dags för en lång vårig promenad. Katterna är vilda av längtan, de springer uppe på skaren på den halvmeterhöga snön. Kvicksilvret i termometern har gjort årets rekord, uppe i över tretton i solen. Vägskrapan var ute och skrapade fram asfalten igår och jag är hemma för sista dagen denna vecka.



Av Peter Johansson - 16 mars 2009 13:37

På promenad i ett inte alls vårigt väder.Tog en sväng ner till älven.


Vi får hoppas att även detta vatten har läkande effekt, vill att Sam ska bli frisk så att vi kan hitta på lite roliga saker att göra.

Tråkigt nog fick jag inga fröer i postlådan idag, men som väntat låg det fönsterkuvert där.

Av Peter Johansson - 16 mars 2009 08:51


Kommer lillkillen att bli bättre idag?

Han har fortfarande feber, en bit över 38. Men jag tycker att den gamla Sam börjar komma fram, mer trött än vanlig. Vi funderade igår om det sjukdomen kunde bero på att han igår fick sin första tand. STORT.



Kommer jag få se någon mer livematch i ishockey i år?

Match sju av sju i kvartsfinalen, jag håller båda min tummar i kväll. Jag tror att Timråhar en god chans i kväll. Jag måste helt objektivt säga att Timrå har varit bättre i fem utav matcherna hittills, hoppas på lite tur idag.


Kommer min beställda frön dyka upp i postlådan idag?

Med förväntansfulla steg kommer jag att gå mot min brevlåda efter lunch. Jag kommer öppna den sakta och förmodligen bara mötas av fönsterkuvert, dyrt och tråkigt. Jag får leva på hoppet fram till dess.



(upplysningsvis kan jag berätta att jag är föräldraledig på 50%, därför kan jag skriva inlägg på dagtid vissa dagar)

Av Peter Johansson - 15 mars 2009 15:50

Oj är dem så här små i verkligheten. De ser ju mycket större ut på nätet sa morsan igår.

Okej, sa jag. Bilderna ljuger en aning, men det är väl bara bra för mig om mina konkurenter blir stressade och begår några misstag i deras iver att få fram en större pumpa än mig.


Helt klart är i alla fall att de växer minst sagt fort just nu när vårsålen tittar in genom fönstret.



Av Peter Johansson - 15 mars 2009 08:05

Sams rum är det sista rummet vi renoverar i vårt hus.


Så här såg det ut när vi tog över huset 2006


Nu har det börjat ta form mot det vi vill ha.

Golvet och värmen är klart, elektrikern (jag) har gjort sitt, nu återstår det bara för målaren och snickaren att måla samt bygga en garderob.



Ovido - Quiz & Flashcards