Direktlänk till inlägg 5 augusti 2009

Blåbärsutflykt

Av Peter Johansson - 5 augusti 2009 07:54

Min nyrenoverade kont på 40 liter var redo att fyllas. Termosen var laddad. Platsen utvald (efter enkelhet med bil) och så var det dags. Årets första blåbärsutflykt, denna gång tillsammans med min syrra och hennes familj. Platsen hade jag bestämt, enkelt att komma fram med bil och jag trodde eller hade för mig att just här var det gammal granskog som defenitivt borde innehålla blåbär, just detta blåbärsår. Väl på plats, ett snabbt resonenmang och vi gick in på översidan vägen. Och vad kom vi till? Ett sandtag med lite tallskog, lite älgspillning, lingonris och en huggorm.


Skam den som ger sig, väl tillbaka till bilen tog vi raska steg åt andra hållet. Ner på en hästväg och vips var skogen där. Granarna sträckte på sig mot skyn och vid rötterna skymtades blåbärsris. Samtidigt som entén till skogen skulle göras insåg vi att det var mer eller mindre som att vara på blåberstippen. Skräp och åter skräp. Tålamodet började sakta överge oss, vi bestämde oss att raskt ta oss ut i öppet landskap och fika och inta reservplanen, hallon.Med välmätta magar och ett nytt gott humör började vi titta oss omkring. Några få hallonbuskar utan bär och vi packade ihop och for hem, bärlösa men nöjda.


 
ANNONS
 
Ingen bild

svärmor

23 augusti 2009 23:06

Har varit med Svea och plockat blåbär...fem liter stora fin på en inte alltför lång stund - goda!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Peter Johansson - 14 april 2010 05:10

Tjoho   Redan mitten av april och det känns att jag inte har varit så aktiv på ett tag, men det känns ganska bra att återigen finnas med i vårat stora nät.   Det har hänt en hel del sedan sist jag skrev, men mer om det senare.   I fönster...

Av Peter Johansson - 21 september 2009 08:04

för inte så många timmar sen, som farsan, frun och jag tog en härlig skogspromenad. Sam överlämnades till trygga dagishänder och vi satt full fart upp i skogen/berget. När den första tuffa backen var besegrad kände vi oss i grym form. På väg till den...

Av Peter Johansson - 10 september 2009 19:33


Här kommer en bild på min och förmodligen tävlingens största pumpa.         Är tennisbollen en miniatyr? ...

Av Peter Johansson - 10 september 2009 19:26


Den som inte blev den tänkta svampvandringen med MYKO i Skönviksbacken, utan en enkel tur till skogen med lilla familjen.   Inlägget skulle ha blivit publicerat i söndags, men då tyckte jag att det vart okej med måndagen. Måndagen försvann och ti...

MIM

Av Peter Johansson - 5 september 2009 07:10

Observera!!!   Missa inte Sveriges mitterska marknad idag.  Mittmarken, marknaden i Munkbysjön.   Jag och mina kompisar i JAK Medelpad kommer att ha ett bord, där dela vi med oss av den kunskap vi har om JAK. Välkommen fram! ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ amatorodlaren med Blogkeen
Följ amatorodlaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se