Senaste inläggen

Av Peter Johansson - 3 juli 2009 19:29

 

Återigen bara en blomma, hoppas att det dyker upp två snart så att det blir chans på någon frukt. Men stora är blommorna

ANNONS
Av Peter Johansson - 2 juli 2009 20:56

Egentligen är det ganska konstigt. Man far upp till fjällen i slutet på juni och tror att det ska bli kallt.


- Har du packat Sams vinteroverall?

- Japp den är med


Det var konversationen här hemma innan vi for. Vad möttes vi av? Fantastiskt väder, det var till och med kvällar då Sam inte kunde sova i pyjamas för att det var för varmt. En annan kväll när vi kom hem frös vi... Då var det fortfarande nio-tio grader på termometern. Knappt ett moln och ingen vind på hela tiden.

Sedan är man ganska avtrubbad, tyvärr tycker man inte att det är så fantastisk som det är. Vilka vyer det är här uppe i södra Lappland, man ser det tydligt då man är åter i "verkligheten"och tittar på korten vi tog.

 Fatomakke en vecka efter midsommar, lugnet hade åter lagt sig.


Sedan hann Sam prova en hel del saker för första gången.


- Få myggbett, vi kunde räkna in ett tiotal på vänstra kinden, inget på den högra

- Kasta macka

- Åka båt

- Bada i pool

- han fick dock inte se eller klappa några renar 

 


ANNONS
Av Peter Johansson - 1 juli 2009 05:35

Nu är vi tillbaka på hemmaplan igen!


Sju dagar i fjällen med endast sol, bad och myggor. Det har bättre väder än vi nånsin kunnat föreställt oss. Fisket var det enda som inte riktigt var på topp, men vad gör det då man tidigare fick det man fick.


Allting i trädgården såg bra ut igår utom gräsmattan som fått en stänk av solbränna. Mer rapporter och bilder från både trädgården och resan kommer inom den närmsta tiden. Nu ska jag snart sticka till jobbet.Av Peter Johansson - 20 juni 2009 19:48

Hej igen


Kolla här. 


Nu börjar skärmväggarna/växtstöden ta form på allvar. Det ska bli riktigt intressant och följa klätterrosens framfart. Har vi tur så täcker dom nästan in hela väggen nästa höst.  Är det någon som har något bra tips på vad vi ska plantera mellan väggarna, vi är lite inne på bambu, men det växter inte så bra hos oss. Vi måste ha något som är mer tåligt och robust. Bara så ni vet har L förbjutit tujor och andra granliknade växter.Av Peter Johansson - 17 juni 2009 20:21

Pumpan växer så att det knakar, blommorna avlöser varandra. En efter en, än så länge har det inte kommit två samtidigt, men det kanske kommer. Ingen frukt är ännu pågång, jag vet inte varför. Man kanske måste pollinera dessa själv, eller så är det bara hanblommor som har blommat so far.


---


Ikväll fick jag återigen hålla på med lite grovgöra. Jag fick blanda lite betong till plintarna för avskärmningarna. Kanske hinner vi få upp dem innan vi drar på semester.


Av Peter Johansson - 15 juni 2009 09:51

Jag hann aldrig lägga ut bilden på mitt tält för squashplantorna innan jag for, jag gör det nu istället. Har efter det att bilden togs fyllt på med halm åt plantorna. Det verkar som att plantorna har klarat nätterna, få se nu om det blir varmare så att tillväxten startar på riktigt och att man för skörda några frukter framöver sommaren.

 

Av Peter Johansson - 15 juni 2009 09:47

Jag lyckades och är självklart lycklig.


Jag krigade återigen till mig en röding på fluga på över kilot (1,15kg).

Den andra var inte heller så pjåkig. Båda blev tagna på samma fluga, en förtyngd harörenymf. Fisket vart i det stora hela riktigt skapligt, vi hade dock lite otur sista kvällen då det vart grinigt väder. Det kändes som att rödingarna var riktigt på gång den dagen. Öringarna kommer troligen igång lite senare. Vi får hoppas att det blir då jag åker upp nästa gång.

Av Peter Johansson - 10 juni 2009 19:12

Imorgon blir det tädgårdsbrejk, jag går över för några dagar till att jaga lite fjällröding. Det ska bli himla kul att svinga flugspöet igen, det känns som om det var en evighet sedan sist.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ amatorodlaren med Blogkeen
Följ amatorodlaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se