Senaste inläggen

Av Peter Johansson - 8 juni 2009 19:59

Och nu står tomaterna på plats.

Nu känns det riktigt bra, tyvärr verkar det som bara ett av de öppningsbara fönsterkolvar fungerar. Jag får ta och undersöka det imorgon. Imorgon får jag ta mig lite tid att städa upp ikring växthuse, sortera ihop det trasiga glasutorna som ligger både här och där.

ANNONS
Av Peter Johansson - 7 juni 2009 20:58

Valdagen har snabbt passerat och jag tänkte sätta mig ner en stund framför gamle svarten (jag tror att han snart fyller 4 år, men still going strong (han fick dock en ny fläkt och hårddisk förra året) ).


Tröttheten börjar komma, jag kom inte i säng förren vid fem imorse. NHL-slutspelet lockar alldeles förmycket för att det ska vara nyttigt för kroppen.


Som sagt, en hel dag har passerat och inte en enda gnutta trädgårdsarbete har jag utfört idag.


Åter imorgon

ANNONS
Av Peter Johansson - 7 juni 2009 00:04


Det går faktiskt bättre än väntat, det är inte alls så bökigt som jag trodde. Vi hoppas att rutorna ska räcka till ena gaveln, så plastar vi den andra så länge.

Av Peter Johansson - 6 juni 2009 19:39

att bina och humlorna får ta med sig matsäck, karta och kompass om de ska hitta ut från grottan full med nektar. Snacka om stora och djupa blommor.

Nu sitter giganten på rätt plats (andra försöket), första klarade inte av nattfrosten vi får se om det går bättre nu. Gräsklippet ska väl hjälpa till att få upp temperaturen i odlingslådan. Nu ska det bli kul att se om det kommer fram några frukter.

Av Peter Johansson - 4 juni 2009 21:49

Jag hann faktiskt mer än jag hade räknat med.


Det återstår dock en hel del skruvande innan det är helt klart. Sam och jag kanske hinner skruva lite imorgon innan myggen kommer och äter upp oss.


Av Peter Johansson - 3 juni 2009 21:29

I nästa varenda såfåra har det dykt upp lite grönt.

Sockerärtor,  sallad, rädisor, mangold och svartrot är några av arterna som har stoppat upp sitt gröna ansikte i solen. Även potatisen börjar att skymtas ovanför täcket av halm och löv.


Tiden på kvällarna är knapp nu, idag sågade jag till syllen till växthuset, kanske hinner jag sätta dit och olja dem imorgon.

Av Peter Johansson - 1 juni 2009 20:30

Hann inte det som jag hade trott ikväll, fick besök. Det går alltid i första hand, det är faktiskt alltid trevligt att ta sig tid med besökarna som kommer.


Ramen runt stenarna hann jag i alla fall kapa till. Odlingsbäddarna blir cirka 20cm högre än mittgången. Sen (förhoppningsvis till helgen) kommer den stora fråga vad vi ska fylla odlingsbäddarna med?


1. Sand & gräsklipp

x. Sand och torv

2. Något annat


Av Peter Johansson - 1 juni 2009 12:47

Doktorn hittade inget fel på Sam, dock är han fortfarande febrig och slö.


Medans den lille sov han pappa lägga klart grunden till växthuset och plattorna till mittgången. Hoppas att jag kan lägga några timmar ikväll på att få borra dit syllen till växthuset.

Jag håller tummarna att Sam bättra sig inom kort. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ amatorodlaren med Blogkeen
Följ amatorodlaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se