Senaste inläggen

Av Peter Johansson - 27 mars 2009 07:04

Begravningsentreprenören han inte riktigt med att fånga upp den liggande, Jag han dit för och fyllde helt enkelt på med mer jord runt stammen.


Vet inte om man får göra så, men det tycks fungera perfekt.


Nu börjar dom växa på sig riktigt mycket. A på höjden och B på bredden, synd bara att det är lång tid kvar tills jorden är redo utanför fönstret. Den andra sorten pumpa ska försås ca. 4 veckor före utplantering. Jag måste börja räkna baklänges idag.

ANNONS
Av Peter Johansson - 24 mars 2009 05:54

Närmare istid än ekvatorväder utanför vårat fönster, -10 grader nu på morgonen. Nu ska inte jag dra sådana paralleler eller äns nämna att det inte är bra att spara energi. Men vad är det som vissa håller på med.


Earth Hour nu på lördag kväll.


http://www.wwf.se/v/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-2009-startsida


Släck lyset och gör en insats? Javisst lördag kväll, jag ser på Tv (140W) och har två fönsterlampor på nere (18W)och en lampa ovanför tv-bordet (11W), fantastiskt jag "sparar" ungefär 175W kommer det att synas? Inte fan vet jag! Samtidigt som vi sitter i mörkret under sterainljussken och läser en god dekare, startar både värmepumpen och min frysbox, shit pommes frites vad gör jag nu ligger jag fett minus denna klimattimme. 


Nä då röstar jag hellre för att vi kör en stor och rejäl Earth week där vi verkligen släcker ner alla onödiga förbrukare och gör så att alla, både privatpersoner och företag tänker till över sina anläggningar. Då skulle vi se effekt ute på elnätet och den skulle även bli jämförbar, anpassad med graddagar osv.

ANNONS
Av Peter Johansson - 22 mars 2009 08:44

Oj vad mycket frön vi har, vi (läs Peter) får inte köpa eller odla något mer iår.

Det är ord som jag har hört mer eller mindre varje vecka de senaste veckorna här hemma. Och vad är det som händer igår eftermiddag då?

Gissa!


Vi går in på den stora tysken för och köpa lite renoveringsaker till Sams rum. Alldeles innanför grindarna står 4 montrar med fröpåsar och prisalappen 5 för 10:-. Men försökte jag säga, det bet inte alls. Billigt Billigt lyste i hennes ögon och vi blev fem fröpåsar rikare.


Vi får lägga till rädisor till listan, både röda och gula.Av Peter Johansson - 21 mars 2009 08:30

Årets odling kommer att bestå av följande.

 • Potatis (några olika sorter, bland annat mandelpotatis)
 • Vitlök (sitter redan i jorden)
 • Rödlök (från frön)
 • Purjolök (håller på att förkultivera)
 • Fänkål
 • Tomater (tre sorter)
 • Pumpa (två sorter)
 • Squash
 • Kryddor (timjan, basilika, oregano)
 • Sockerärtor
 • Mangold (sitter även kvar sedan i fjol)
 • Chili 

+ eventuellt något mer som inte är bestämt än
Av Peter Johansson - 21 mars 2009 08:24

Äntligen har min kära beställning hittat upp till de östra delarna av Medelpad. Något förvånad blev jag dock när jag kom hem från jobbet igår och ställde frågan om mina frön hade dykt upp. Japp de ligger på bänken fick jag snabbt till svar.


Med bestämt ryck i tejpen slet jag upp förpackningen och där låg dom.

 

Inte så många sorter, men jag måste säga att det var väldigt fina påsar och till helt rätt pris. Jag har fått hårda förmaningar att inte plantera så mycket detta år, utan pröva mig fram vad som fungerar och inte fungerar hos oss.
Av Peter Johansson - 20 mars 2009 05:41

Ja alldeles för tidigt, borde ha sovit några timmar till. Det är tur att helgen närmar sig med stormsteg. Till helgen är det dags för omplantering igen, denna gång är det tomaterna och purjolöken som bör få ny jord. Jag tror att jag måste ställa en fråga på Odla.nu. Om hur man gör med purjolöken, det känns mer som att den bara håller på bli ett snöre för oss.

Av Peter Johansson - 19 mars 2009 05:43

AJAJAJ


Döm av min förvåning när jag såg den ena pumpan (vi kallar den B) när jag kom hem från jobet igår. Den hade givit upp, totalt, bara lagt sig åt sidan som en stor förlorare.Jag vet inte vad det kan ha gjort att den givit upp så plötsligt. Kan pumpa A ha psykat och mobbat B så att den till slut bara gav upp. B har ju varit mindre hela livet och det kanske sätter sina spår.

 
Av Peter Johansson - 17 mars 2009 09:52

Vaknade strax efter åtta av ett stort leende och två blåaögon. Aningen trötta och febriga, men väldigt fina. Han verkar på bättre humör idag den lille, matchen tog inte så hårt på honom igår. Han har gjort vad han har kunnat, han sov till och med i Timrå-tröja inatt.

 


Nu är det dags för en lång vårig promenad. Katterna är vilda av längtan, de springer uppe på skaren på den halvmeterhöga snön. Kvicksilvret i termometern har gjort årets rekord, uppe i över tretton i solen. Vägskrapan var ute och skrapade fram asfalten igår och jag är hemma för sista dagen denna vecka.Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ amatorodlaren med Blogkeen
Följ amatorodlaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se